Európai Parlament Nagykövet-iskolája program

BGE Nyelvvizsga tájékoztató előadás

Iskolánkban már hagyományként került megrendezésre 2021. szeptember 29-én a Budapesti Gazdasági Egyetem szakmai angol nyelvvizsgájára felkészülő végzőseink számára egy  próba szóbeli vizsgával egybekötött tájékoztató előadás. Meghívott előadónk dr. Tóth Éva főiskolai docens, BGE vizsgahely vezető idén is rendkívül részletesen informálta a diákokat a vizsga tudnivalóiról.

A tájékoztató előadást követően két vállalkozó szellemű diákunk, Rab Kristóf Zoltán 12G-s és Anga Tibor Máté 12E-s tanulók B2 és C1 szinten mutatták be a szóbeli vizsga első feladatát, melyben állásinterjú szituációban kellett előre nem ismert kérdésekre válaszolniuk. Jeles produkciójukat később együtt vitattuk meg és értékeltük, így az elvárások köre és a pontozási rendszer is egyértelműbbé vált.

Reméljük, hogy az előző évek vizsgaeredményeihez hasonlóan az idén vizsgázó közel 50 tanuló is sikeresen teljesít a 2021/2022-es tanév januári vizsgaidőszakában.

További felfedeznivalók

Európa Nap 2022. május 9.

Európa- napot tartottunk a Neumannban! Intézményünkben is megrendezésre került 2022. május 9-én a már hagyományként számon tartott Európa-nap, amely számos izgalmas programmal és előadással bővítette tanulóink EU-s ismereteit rendhagyó módon,

bővebben »

Euroscola kvíz az EP iskolák között

A Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium Junior Nagykövetei játékos online kvíz keretében mérték össze tudásukat az ország középiskoláival Európai Uniós témakörben. Eredményes felkészülésük jutalmául előkelő helyezéssel és ajándékcsomaggal gazdagodtak

bővebben »

Európai Parlament Nagykövet-iskolája program

A honlap fenntartója:

Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium