Európai Parlament Nagykövet-iskolája program

Fedezd fel Európát!

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája, a Miniszterelnökség és a magyarországi Europe Direct tájékoztató irodák által második alkalommal meghirdetett „Fedezd fel Európát!” program keretében 2017-ben országosan összesen 38 osztály látogathat el Budapestre, az Európai Unió Házába.

A program célja, hogy a középiskolás korosztály minél szélesebb körű európai uniós ismeretekhez jusson, ezért a programelemek is mind arra épülnek, hogy európai uniós tudást adjanak át a középiskolásoknak. A programban való részvétel az iskola részéről anyagi hozzájárulást nem igényel. A versenyre az iskolák nyújthatják be a pályázatokat, egy iskolából legfeljebb két osztály pályázhat. Amennyiben egy iskolából több mint két osztály szeretne pályázni, az iskola előválogatást tart, és kiválasztja a legjobb két osztályt. A versenyre valamennyi, fővároson kívüli magyarországi középiskolából jelentkezhetnek. Megyénként a versenyfeladatot legjobban megoldó két osztály nyerhet látogatást az Európai Unió Házába, Budapestre.

Iskolánk 10K osztálya a programra készített videójával egyike lett a nyertes osztályoknak, május 2-án kirándulnak Budapestre. A látogatás programja: reggel buszos utazás Budapestre, érkezés után EU-óra az Európai Unió Házában, ebéd, délután pedig az egész osztály számára ingyenes látogatás egy európai uniós fejlesztéssel megvalósult népszerű múzeumba, látogatóhelyre – a Budapesti Állat- és Növénykertbe.

A kétperces videó ötletes, kreatív módon mutatja be Eger uniós forrásból megvalósult fejlesztéseit, többek között a Végvári Vitézek terét, a kórházat és a kerékpár utat.

 

https://youtu.be/VLpOWR90ARE

További felfedeznivalók

Jean Monnet Chair

Rendhagyó eseményen vehettek részt a neumannos diákok 2023. április 26-án, hiszen intézményünkbe látogatott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem delegációja, hogy az Európai Unió alapértékeivel és a széles körben elismert Jean Monnet

bővebben »

Európai Parlament Nagykövet-iskolája program

A honlap fenntartója:

Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium