Európai Parlament Nagykövet-iskolája program

Fedezd fel Európát!

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája, a Miniszterelnökség és a magyarországi Europe Direct tájékoztató irodák által második alkalommal meghirdetett „Fedezd fel Európát!” program keretében 2017-ben országosan összesen 38 osztály látogathat el Budapestre, az Európai Unió Házába.

A program célja, hogy a középiskolás korosztály minél szélesebb körű európai uniós ismeretekhez jusson, ezért a programelemek is mind arra épülnek, hogy európai uniós tudást adjanak át a középiskolásoknak. A programban való részvétel az iskola részéről anyagi hozzájárulást nem igényel. A versenyre az iskolák nyújthatják be a pályázatokat, egy iskolából legfeljebb két osztály pályázhat. Amennyiben egy iskolából több mint két osztály szeretne pályázni, az iskola előválogatást tart, és kiválasztja a legjobb két osztályt. A versenyre valamennyi, fővároson kívüli magyarországi középiskolából jelentkezhetnek. Megyénként a versenyfeladatot legjobban megoldó két osztály nyerhet látogatást az Európai Unió Házába, Budapestre.

Iskolánk 10K osztálya a programra készített videójával egyike lett a nyertes osztályoknak, május 2-án kirándulnak Budapestre. A látogatás programja: reggel buszos utazás Budapestre, érkezés után EU-óra az Európai Unió Házában, ebéd, délután pedig az egész osztály számára ingyenes látogatás egy európai uniós fejlesztéssel megvalósult népszerű múzeumba, látogatóhelyre – a Budapesti Állat- és Növénykertbe.

A kétperces videó ötletes, kreatív módon mutatja be Eger uniós forrásból megvalósult fejlesztéseit, többek között a Végvári Vitézek terét, a kórházat és a kerékpár utat.

 

https://youtu.be/VLpOWR90ARE

További felfedeznivalók

Szakmai látogatás Brüsszelben

Az Európai Parlament Nagykövet Iskola Program intézményi felelőseiként szeptember végén három napot töltöttünk Brüsszelben szakmai látogatás céljából. Az EPAS Magyarországi Kapcsolattartó Irodája jóvoltából volt lehetőségünk betekintést nyerni az Európai Parlament

bővebben »

Európai Parlament Nagykövet-iskolája program

A honlap fenntartója:

Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium