Beke Noémi
2017-05-05
Kelemen Tünde
2017-05-05

Dr. Löveiné Hadnagy Katalin

Dr Löveiné Hadnagy Katalin

Print Friendly, PDF & Email

Történelem-földrajz szakos középiskolai pedagógusi diplomámat szülővárosomban, Debrecenben szereztem 1991-ben, majd ez év szeptember 1-től a mai munkahelyemen, az egri Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumban dolgozom. Pályafutásom elejétől mindkét szaktárgyamat tanítom, így a természettudományos és humán szakmacsoportnak is tagja vagyok. Tanóráim nagyobb része földrajz, és a földrajz szakmai munkát koordinálom az intézményben. 2002 óta minden évben osztályfőnöki feladatokat is ellátok, 2008-tól évfolyamfelelősként segítem az osztályfőnökök munkáját és kollégáim bizalmát elnyerve az iskolai érdekvédelmi csoportban is tevékenykedem. 2003-tól a Neumannban elindított Arany János Tehetséggondozó Programban is tanítok, az előkészítő évében a természettudományos blokkban Eger környéki tantúrákra, terepi megfigyelésekre viszem a diákokat.


Pedagógusként a gyermekek szeretete és nevelése mellet nagyon fontosnak tartom a szakmai fejlődést, innovációt. Továbbképzéseken túl felsőfokú tanulmányaimat az egri Eszterházy Károly Főiskolán gazdagítottam, 2009-ben játék-és szabadidő-szervező tanár mesterfokozaton végeztem. Képzettségem előnynek számított a Neumannban 2010-től beindított hatosztályos képzésben is, melynek első osztályfőnöke lettem. Jelenleg is 7. osztályos kisgimnáziumi osztályom van. 2015-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen közoktatási vezető szakképzettséget szereztem.

A Neumannban, mint alapítványi iskolában végzett pedagógiai tevékenységem sokféle feladatot jelent. A tanórai munkán kívül foglalkozom tehetséggondozással, versenyeztetéssel, földrajz érettségire készítéssel. A földrajz tanári közösség szakmai döntéseit koordinálom, szertár és eszközfejlesztést figyelemmel kísérem. Helyi tanterveket, haladási ütemterveket készítek, bemutató órákat tartok. Részt veszek az általános iskolások versenyeztetésében és felvételiztetésében, pályázatokban, iskolai rendezvény szervezésében.

Számomra a Neumann az első munkahelyet, felelősségteljes munkát jelenti. Sikert és örömöt. Büszkeséget, hogy a gyermekeim idejártak, szép versenyeredményeikkel hozzájárultak az iskola hírnevéhez. Szakmai kihívást, az innováció szükségességét. Sokoldalú, igényes, értékteremtő közösséghez tartozást, ahol a másiktól kapott jó szó, egy biztató mosoly is motiválhat.